Om Gården

Gården Øvre Skjefte ligger i skillet mellom by og land, ti minutters gange østover fra Steinkjer sentrum. Det er altså kort veg til byen, samtidig som gården er midt i kulturlandskapet med åkrer, skog og frodige beiter. Gården har vært i Gram-familiens eie i om lag 100 år. Dagens eier er Bjørn Arild Gram, som sammen med sitt søskenbarn Håkon Gram Skjemstad har vokst opp på gården. Begge bor på gårdsområdet, og har sammen med sine samboere Anne Lise Magnussen og Mona Håven etablert Gram Gris hvor gårdens skogsområder og innmarksbeiter er tatt i bruk til økologisk frilandsgris. På Øvre Skjefte dyrkes det for øvrig korn og drives skogsdrift.

Å gå ned i skogen om morgen og bli møtt av en flokk griser som kommer løpende mot oss for å hilse, er en helt spesiell opplevelse. Vi ønsket å utnytte gårdens ressurser bedre, vi har store skogsområder og innlandsbeite som passer ypperlig til frilandgris.

"Hvis du først er født som gris, må dette være et paradis. Fri tilgang til mat og vann. Tilnærmet ubegrenset plass å bevege seg på og mye å grave og rote i. Akkurat som griser helst vil ha det."

- Mona Håven, Annelise Magnussen, Håkon Gram Skjemstad, og Bjørn Arild Gram, grisebønder på Øvre Skjefte gård

Driften

Vi driver økologisk, og det er mye manuelt arbeid med foring og vann, spesielt om vinteren. Dette fører til at vi tilbringer mye tid sammen med grisene våre, noe som gjør at grisene er trygge og sosiale dyr.

Vår oppgave er å tilrettelegge slik at grisene får leve et bekymringsløst liv i skogen og at de får utøvd sin naturlige adferd. Grisene har fri tilgang til mat og vann. De får brukt kroppen, de graver etter røtter og spiser gress og urter. Grisene vi leverer til slakt er rundt 25-30 kg tyngre enn "vanlig" butikk gris. Dette vet vi gir kjøtt med god kvalitet og god smak!

Samarbeidspartnere

Vilteksperten

Profesjonell håndtering av viltkjøtt

Besøk nettside

GOD MAT LOKALT

Utsalg av mat og drikke fra trønderske leverandører

Besøk nettside

REKO-ringen Innherred

Kontaktplattform mellom forbrukere og lokale matprodusenter

Besøk facebook-side

RÅGO

Trondheims kjøkkenhage

Besøk nettside